יום שני, 26 בדצמבר 2016

הכנת קינוחים באמצעות מיקסר מקצועי



כל אחד מאתנו רוצה להרגיש שף, ולהכין בעצמו קינוחים טעימים. דרך נהדרת להצליח להכין קינוחים לבד, היא באמצעות מיקסר מקצועי. באמצעות ערבול נכון במיקסר מקצועי, אפשר להכין קצף לקצפת, סוגים שונים של קצפות, עיסה לעוגה, לערבל שוקולד, ועוד. הכלל החשוב הוא, לדעת את המינון המדויק של החומר אותו צריך להכניס, וכמה זמן לערבל, ואיזה מרקם אנו רוצים לקבל.

ערבול ביצים במיקסר:


מיקסר מיקצועי, הינו כלי עזר יעיל ביותר להכנת קינוחים המבוססים על ביצים. הקינוחים האהובים שמבוססים על ערבול ביצה במיקסר, הם: קצפת, עוגיות קצף, וגלידה. הבסיס לכל המתכונים הללו זהה: יש להכניס ביצים לקערה, ולהתחיל לערבל. ההבדל במתכונים, הוא מה מוסיפים במהלך העבודה. כאשר נרצה לקבל עוגיות קצף, נוסיף מינון גבוה של סוכר. כאשר נרצה לקבל קצפת, נוסיף מינון מסויים של סוכר, וחומר להכנת קצפת. לפעמים, נמשיך להוסיף לעיסה  חומרים, כדי לקבל גלידה.

איך יוצרים קינוחים בטעם שוקולד באמצעות מיקסר?


הדרך להכנת קינוחים בטעם שוקולד באמצעות מיקסר מקצועי, הינה פשוטה מאוד. הבסיס הוא ערבול הביצים ושפיכת החומרים, אולם יש להוסיף גם קקאו. למי שרוצים מתכון טבעי יותר, אפשר להוסיף סוכר חום במקום סוכר לבן, ואבקת חרובים במקום קקאו. לאחר הוספת הקקאו, יש לערבל היטב את העיסה, עד שצבע העיסה תהיה חומה לגמרי. בעוגות שיש, יש להכין עיסה נפרדת לבנה, ועיסה נפרדת חומה.

הכנת בצק לאפייה במיקסר:


כאשר רוצים להכין עוגת שמרים, אפשר להכין את הבצק לעוגה באמצעות מיקסר מקצועי. פעולה זו, קשה יותר מהכנת עיסה נוזלית, ודורשת יותר מאמץ פיזי, אולם גם המאמץ הפיזי הכרוך בערבול, פחות מהמאמץ הפיזי הכרוך בלישת בצק. הכנת הבצק במיקסר דורשת מומחיות, ובמיוחד ידע מדוייק של מינון החומרים אותם מכניסים, ואת סדר החומרים הנכון. אם רוצים שהבצק עצמו יהיה עם טעם קקאו, יש להוסיף קקאו במהלך הערבול, ולערבל עד שיצא בצק חום.
הכנת נוזל שוקלד באמצעות מיקסר:
לפני התחלת העבודה עם מיקסר מקצועי, יש להמיס היטב את השוקולד בסיר. כאשר הנוזל של השוקולד המומס חם, יש להכניס אותו בזהירות למיכל. מומלץ שהמכל יהיה ממתכת. יש לערבב היטב. באמצעות המיקסר, אפשר לקפל את עיסת השוקולד במהלך פעולת הערבוב.


המאמר נכתב באדיבות אתר "Oig"
logo22.jpg


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה