יום שני, 26 בדצמבר 2016

מיקסר


מיקסר הוא אחד מכלי המטבח השימושיים ביותר. והוא מיועד להקצפות שונות, ולהכנת בצקים, החל מבלילות לעוגות,  ועד לבצק עוגיות ובצק שמרים. אין פלא כי המיקסר הפך להיות אחד מאבני היסוד של המטבח העולמי.

סוגים שונים של מיקסרים

המיקסר מגיע במגוון גדלים, וצורות, לשימושים שונים, והוא מתחלק למיקסר יד, שהם מיקסרים פשוטים, בעיקר לשימוש כמקציפים מפעם לפעם, ועד למיקסרים תעשייתיים או חצי תעשייתיים המיועדים לשימושים רציניים, הקצפות תדירות, לישת בצקים בכמות גדולה ושאר שימושים.
מיקסר יד- זהו מיקסר פשוט, שמיועד בעיקר להקצפות של ביצים ושמנת מתוקה. המיקסר לא כבד, ומיועד להחזקה ביד, או לתמיכה בעזרת תומכן. השימוש במיקסר מיועד לזמנים קצרים כל פעם, הוא אינו חזק, והמנוע שלו לא יכול להתמודד עם הקצפות ארוכות או כמויות גדולות, וכן לא יכול להתמודד עם בצקים של עוגיות, ובצקי שמרים. מיועד לאופה חובב שרוצה להכין בלילות לעוגות או להקציף ביצים



מיקסר ביתי- המיקסר הביתי מיועד לאופה הביתי, החובב או המקצועי, שאופה בכמות קטנה, לבית. קיימים בשוק מגוון סוגים שונים של מיקסרים שנבדלים זה מזה בעוצמת המנוע ובכוח הסוס של המיקסר. ככל שהמנוע עוצמתי יותר כך המיקסר חזק יותר ומתאים יותר ללישת בצק. גם במיקסרים הביתיים, יש כאלה שמיועדים יותר להקצפות, עוגות ועוגיות ויש כאלה שמתאימים יותר ללישת בצקי שמרים. איך תדעו איזה מיקסר מתאים לכם? אם אתם אופים בצקים, חפשו מיקסר עם קערה גדולה, שתכיל יותר מקילו קמח בבת אחת, וכן מיקסר עם מנוע חזק, וכוח סוס חזק.

מיקסר תעשייתי- זהו מיקסר שמיועד לשימוש תדיר, עבור אופים לפרנסתם, קונדיטורים או אופים ביתיים שאופים בכמויות גדולות. המיקסרים הללו יהיו גדולים וחזקים, בעלי עוצמת מנוע חזקה וקערה גדולה. מיקסרים אלו הם נכס עבור אופים מקצועיים, וכל מי שמתעסק באפייה באופן תדיר.

כיום ניתן למצוא מיקסרים ביתיים במגוון עיצובים כך שיתאימו לעיצוב המטבח שלכם. במידה ואתם אופים סבירים, שלא צריכים מיקסר מקצועי, ניתן לרכוש מיקסר למטבח בצבעים שיתאימו למטבח שלכם, ובעיצובים שונים, כמו עיצובי רטרו, ואחרים, לפי הטעם האישי שלכם.

המאמר נכתב באדיבות אתר "Oig"
logo22.jpg

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה